چرا آمریکا به شرایط قبل باز نخواهد گشت؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، آمریکا با وجود جابجایی روسای جمهور، همچنان با مسائل متعددی دست به گریبان خواهد بود. صرف تغییر یک رئیس جمهور نمی تواند آب بر آتش خشم و تنش در این کشور باشد.

چرا آمریکا به شرایط قبل باز نخواهد گشت؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید امروز در آمریکا برگزار گردید. فضای موجود در ایالات متحده نشان می دهد که جو بایدن، رئیس جمهور جدید با چالش ها و مسائل بسیاری روبرو خواهد بود. مراسم تحلیف سال جاری، بر خلاف ادوار گذشته، در فضایی متفاوت تر برگزار گردید. یکی اینکه نتیجه انتخابات اخیر در آمریکا بسیار جنجالی بود و یک طرف آن از وقوع فساد و تقلب در انتخابات شکایت کرد.

اعتراضات طرفداران ترامپ و حمله به ساختمان کنگره، تصویر تمام نمایی از آتش زیر خاکستر در این کشور نشان داد. پلیس آمریکا هر روز از خنثی کردن اقدام تروریستی و برنامه گروهها برای اغتشاش در مراسم تحلیف اطلاع داد. پایتخت آمریکا این روزها شبیه به پادگانی می ماند که بیش از آنکه میزبان مردم غیرنظامی در خیابان ها باشد، نیروهای نظامی، امنیتی را در خود جای داده است.

بعید است که با انتها مراسم تحلیف و ورود جو بایدن به کاخ سفید، مسائل، و جنجال های آمریکا به یکبار ناپدید شوند. آمریکا سال های گذشته، به ویژه طی چند ماه گذشته، آبستن حوادث و اتفاقات مختلفی بوده است. شکاف طبقاتی، تبعیض سیستماتیک و اختلافات سیاسی این کشور را چند پاره نموده است. اعتراضات رنگین پوستان، و نژادها و قومیت ها مختلف در آمریکا در واقع آتش زیر خاکستری است که روز به روز بیشتر خود را نشان خواهد داد.

شرایط حاضر در آمریکا حاصل دهه ها و سال های طولانی حکمرانی لیبرالیسم در آمریکا بوده است. با توجه به اینکه رئیس جمهور جدید در آمریکا نیز برآمده از درون سیستم حاکم و وفادار به اصول لیبرال است، بعید است که بخواهد و بتواند تغییری را در شرایط فعلی ایجاد کند. بنابراین، انتظار طبیعی این است که شرایط آمریکا روز به روز بدتر گردد.

ترامپ در اصل نه عامل شرایط فعلی در آمریکا بلکه محصول سیستم لیبرال حاکم در آمریکا بوده است. مردم آمریکا در سال 2016 به ترامپ به عنوان فردی خارج از سیستم حاکم رای دادند تا آنها را از شرایط فعلی خارج کند. اما عملکرد ترامپ نیز چندان شرایط را به نفع آنها تغییر نداد و بر مسائلشان اضافه کرد. ورود مجدد بایدن به کاخ سفید، در اصل بازگشت به همان وضع سابقی است که مردم آمریکا از آن ناراضی بودند. نظامی گری، شکاف اجتماعی، نابرابری مالی و رقابت سیاسی همچنان ادامه خواهد داشت.

هیات حاکمه سیاسی در آمریکا طی سال های آینده احتمالا اختلافات بیشتری را در مقایسه با گذشته خواهد داشت. تقسیم کرسی های سنا به دو قسمت 50 تایی دموکرات و جمهوریخواه، حکایت از این دارد که دو حزب رقیب در آمریکا درباره تصمیمات و طرح های سیاسی دچار تنش های متعددی خواهند شد.

از طرفی، همانگونه که دموکرات ها طی 4 سال گذشته زیر بار مشروعیت ریاست جمهوری ترامپ نرفتند. احتمال آن می رود که جمهوریخواهان نیز طی 4 سال آینده بایدن را به چالش بکشند.

بحران کرونا و مسائل مالی ناشی از آن از طرفی دیگر، دست های بایدن را در حوزه سیاست داخلی و خارجی خواهد بست. بایدن باید مدتی را درگیر مهار کرونا و تلفات آن در کشورش باشد. معین نیست که او تا چه حد بتواند به موضوعات دیگر در کنار این بحران بتواند بپردازد. دست کم، او بعضی از موضوعات را به زمان بعدتری موکول خواهد نمود.

عملکرد آمریکا طی سال های گذشته بی اعتمادی کشورهای مختلف از جمله دوستان و دشمنان آن را به سطح بی سابقه ای افزایش داده است. طبیعتا روابط آمریکا حتی با اروپا، ضمن بهبود نسبی، همچنان با چالش هایی روبرو خواهد بود. بماند که رابطه واشنگتن با پکن و مسکو، دست اندازهای خود را خواهد داشت.

آمریکا این روزها، نه وجهه سابق را دارد، و نه صندلی قبلی خود را توانسته است حفظ کند. دولت آمریکا برای مدت با چالش های داخلی درگیر خواهد بود. دردسر خارجی آن هم به اندازه کافی موجود است. اضافه بر این، تغییرات دموگرافیک و جمعیتی در آمریکا، دولت پنهان در واشنگتن را عمیقا نگران نموده است. آمریکا که روزی در سیطره سفیدپوستان بود، روز به روز شاهد افزایش جمعیت رنگین پوستان و مهاجران است. پدیده ای که بیش از پیش می تواند آینده قدرت در آمریکا را با تغییرات و چالش های جدی روبرو کند.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "چرا آمریکا به شرایط قبل باز نخواهد گشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا آمریکا به شرایط قبل باز نخواهد گشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید