موافقان و مخالفان تخم مرغ چه می گویند؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، تعادل کامل بین طعم خوب، تنوع مواد مغذی و ارزان بودن تخم مرغ ساده را به یکی از عناصر اصلی در بسیاری از رژیم های غذایی ما تبدیل نموده است. با افزایش مداوم قیمت مواد غذایی انتظار می رود افراد بیشتری به فکر استفاده از تخم مرغ به عنوان ماده اصلی صبحانه خود باشند. با این وجود، آیا زمانی که تخم مرغ را به راحتی روی نان تست صبحگاهی خود قرار می دهید به سلامتی خود یاری می کنید؟

موافقان و مخالفان تخم مرغ چه می گویند؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان به نقل از یاهونیوز، کم تر ماده غذایی ای پیدا می گردد که به اندازه تخم مرغ در پژوهش های مرتبط با تغذیه باعث ایجاد چالش شده باشد. یک لحظه آن را به عنوان غذایی که می تواند شریان های شما را از بین ببرد مورد سرزنش قرار می دهند در حالی که لحظه ای دیگر به عنوان یک ابر غذای کاملا مالی فروخته می گردد. یک روز تخم مرغ را بد قلمداد می نمایند و روز دیگر خوب. خب، قضیه چیست؟

سمت و سوی آفتابی تغذیه تخم مرغ

به هر نحوی که آن را هم بزنید و درست کنید تخم مرغ یک غذای کم هزینه با مواد مغذی متراکم است. بعضی از ویژگی های تغذیه ای متعدد آن عبارتند از ویتامین ب 12، ریبوفلاوین، ویتامین آ، ویتامین د که به سختی به دست می آید، فسفر مفید برای استخوان و سلنیوم که یک ماده مغذی است که با بهبود خلق و خو و سن بیولوژیکی جوان تر مرتبط است.

نتیجه منتشر شده پژوهشی تازه در نشریه تخصصی Nutrition درباره مواد مغذی و تغذیه نشان داد مصرف میانه یک تخم مرغ در روز می تواند به جلوگیری از کاهش سطح ویتامین د یاری کند اگرچه این پژوهش در فصل زمستان و در استرالیا انجام شد که می تواند یک عامل قابل توجه باشد.

تخم مرغ منبع عالی کولین است یک ماده مغذی ضروری که اغلب برای عملکرد مطلوب مغز مورد احتیاج است. یک تخم مرغ بزرگ تقریبا 35 درصد از میانگین مصرف روزانه توصیه شده کولین برای یک زن را در خود دارد. خوردن تخم مرغ حتی می تواند سطح آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و زآگزانتین را افزایش دهد که هر دو در حفظ سلامت چشم نقش دارند.

بسته به نحوه پرورش مرغ ها تخم مرغ هم چنین می تواند منبعی از اسید های چرب امگا - 3 برای سلامت قلب باشد. تخم مرغ هایی که در آن مرغ از مرتع تغذیه نموده معمولا دارای چربی های بیشتری هستند. تغذیه مرغ ها مانند تخم کتان و جلبک نیز می تواند سطح امگا - 3 را در زرده تقویت کند.

به یاد داشته باشید که مواد مغذی ای در زرده وجود دارند که اگر شما تنها سفیده تخم مرغ را می خورید نمی توانید از آن بهره مند شوید.

یک تخم مرغ بزرگ می تواند 6 تا 7 گرم پروتئین مورد احتیاج را تامین کند. تخم مرغ به علت داشتن آمینو اسید های ضروری و با قابلیت هضم بالا که به طور سنتی به عنوان معیاری برای مقایسه به منظور اندازه گیری کیفیت پروتئین در مواد غذایی استفاده می گردد ماده غذایی ارزشمندی محسوب می گردد. به این علت اصلی است که گزارشی در مجله بین المللی تغذیه ورزشی و متابولیسم نشان می دهد که تخم مرغ گزینه ای عالی برای یاری به بهینه سازی توده عضلانی اسکلتی است.

برای بسیاری از افراد تخم مرغ راهی برای افزایش سطح پروتئین در صبحانه است زمانی که به ویژه برای تحریک سنتز عضلانی مهم قلمداد می گردد. این پروتئین هم چنین می تواند به شما یاری کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

با این وجود، در خصوص آن حجم از کلسترول چطور؟ هر زرده بزرگ تخم مرغ حاوی حدود 200 میلی گرم کلسترول یا حدود 70 درصد از حد مجاز روزانه است. اینجاست که دیدگاه علمی درباره فواید تخم مرغ دچار احتیاط می گردد.

بدون شک، نظرات مختلفی در خصوص تخم مرغ وجود دارند. بیایید نگاهی بیندازیم به بعضی از پژوهش های علمی که از خوردن تخم مرغ حمایت می نمایند و بعضی از پژوهش ها که کارت قرمز را به مصرف تخم مرغ نشان داده اند.

در دفاع از تخم مرغ

نتیجه یک پژوهش در مقیاس بزرگ صورت گرفته در مجله آمریکایی تغذیه بالینی که حدود 177000 نفر از ده ها کشور با سطوح درآمدی مختلف را شامل می شد نشان داد که سطوح بالای مصرف تخم مرغ (بیش از هفت عدد در هفته در مقایسه با کم تر از یک عدد در هفته) با بدتر شدن کلسترول خون یا خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ زودرس بیش تر در ارتباط نیست.

نتیجه یک پژوهش جامع منتشر شده در مجله اروپایی تغذیه بالینی نشان داد که مصرف میانه روزانه یک تخم مرغ شانس ابتلا به بیماری قلبی یا دیابت نوع 2 را در افراد سالم افزایش نمی دهد. هم چنین، مسائل قلبی را در افراد مبتلا به دیابت تا زمانی که آنان سبک زندگی سالمی دارند و یک رژیم غذایی کاملا مغذی را مصرف می نمایند ایجاد نمی کند.

طبق نتایج گزارشی که در نشریه Public Health Nutrition منتشر شده مصرف نمایندگان تخم مرغ به احتمال زیاد احتیاج روزانه شان به چندین ریزمغذی را بدون تاثیر منفی بر تعداد کلسترول خون برآورده می گردد. علاوه بر این، پژوهش پیگیری متخصصان سلامت (با 37851 شرکت نماینده) و پژوهش سلامت پرستاران (با 28 هزار شرکت نماینده) نشان داد که خوردن روزانه حداکثر یک تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر یا سکته مغزی را در افراد سالم افزایش نمی دهد.

بعضی از داده ها نشان می دهند که کلسترول موجود در زرده تخم مرغ به خوبی جذب نمی گردد به همین علت است که کمتر محتمل است تاثیر مضر طولانی مدتی بر روی اندازه کلسترول خون ما داشته باشد.

هم چنین، شاید تخم مرغ انتخاب بهتری برای تامین پروتئین مورد احتیاج شما نسبت به یک تکه استیک باشند. در یک پژوهش مدل سازی جایگزینی رژیم غذایی که نتیجه آن در ژورنال Circulation منتشر شده تعیین شد که جایگزینی 100 کالری در روز از گوشت قرمز و فرآوری شده با همان اندازه کالری از ماهی های چرب، ماست، پنیر یا تخم مرغ با حدود 20 درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط بود. در مقایسه با سایر غذا های حاوی کلسترول مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب، تخم مرغ حاوی اندازه نسبتا کمتری چربی اشباع شده است.

مخالفان تخم مرغ

نتیجه پژوهشی منتشر شده در PLOS Medicine نشان می دهد که خوردن کم تر از نصف تخم مرغ در روز در افراد با میانگین سنی 62 سال با خطر بالاتر مرگ به هر علتی و بیماری های قلبی عروقی و سرطان در طی 16 سال پیگیری شرکت نمایندگان در این پژوهش مرتبط بود. پژوهشگران می گویند کلسترول حاصل از مصرف تخم مرغ کامل بخش قابل توجهی از خطرات بالاتر مرگ و میر را به خود اختصاص می دهد.

تجزیه و تحلیلی تازه در ایالات متحده نشان داد که به ازای هر نصف تخم مرغ اضافی که در روز مصرف می گردد، افزایش میانهی (2 درصد) در خطر مرگ و میر ناشی از همه علل وجود دارد. نتیجه یک آنالیز پژوهشی در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition که ارتباط بین گروه های غذایی مختلف و خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را مورد آنالیز قرار داده بود نشان داد که ارتباط ضعیفی بین مصرف تخم مرغ و نارسایی قلبی وجود دارد (در مقابل، مصرف بیش تر غلات کامل سبزیجات، میوه ها، غذا های دریایی و آجیل برای سلامت قلب مفید هستند).

پژوهشی تازه بر روی بزرگسالان در چین نشان داد که مصرف میانه یک یا چند تخم مرغ در روز می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط مانند فشار خون بالا و قند خون که خطر ابتلا به بیماری قلبی را تشدید می نمایند در مقایسه با مصرف میانه نصف تخم مرغ یا کمتر در روز تا 20 درصد افزایش دهد.

نکته مهم این است که تخم مرغ های نیمرو و با روغن پخته شده نسبت به زمانی که تخم مرغ ها با استفاده از روش های دیگر مانند آب پز شدن پخته می شوند یک عامل خطرزای بزرگتر هستند. هنگامی که تخم مرغ در معرض تماس مستقیم با حرارت بالا در یک ماهیتابه پخته می گردد کلسترول موجود در آن می تواند اکسید گردد و کلسترول اکسید شده ممکن است نقش مهمی در پیشرفت بیماری قلبی داشته باشد

هم چنین، تجزیه و تحلیل 66 پژوهش با حضور 3185 شرکت نماینده نشان داد مصرف تخم مرغ (به طور میانه یک عدد در روز) می تواند کلسترول LDL (بد) و کلسترول HDL (خوب) را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد. با این وجود، این آنالیز نشان نداد که آیا این تغییرات در اندازه کلسترول تاثیری بر بروز واقعی بیماری های قلبی عروقی دارد یا خیر.

آزمایش های اولتراسوند در افراد در معرض خطر بیماری قلبی نشان داد افرادی که بیش از سه تخم مرغ در هفته می خورند در مقایسه با افرادی که دو یا کمتر تخم مرغ در هفته می خورند پلاک های شریان های شان افزایش می یابد حتی در صورتی که عوامل خطرزای دیگری مانند سیگار را مصرف ننموده باشند.

علاوه بر این، مطالعه ای در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که در میان زنان مسن، با افزایش مصرف تخم مرغ به اندازه سه بار یا بیش تر در هفته خطر ابتلا به دیابت به طور مداوم افزایش می یابد که عمدتا به کلسترول موجود در تخم مرغ نسبت داده می گردد. اما اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر بزرگتر از خوردن تخم مرغ برای دیابت بود. بر اساس گزارش مجله تغذیه بریتانیا، در بزرگسالان چینی که به طور منظم یک یا چند تخم مرغ در روز (معادل 50 گرم) مصرف می کردند خطر ابتلا به دیابت تا 60 درصد افزایش یافته بود.

بنابراین، آیا تخم مرغ برای سلامتی مان مفید است یا مضر؟

پاسخ رضایت بخش به این سوال این است که به نظر می رسد پاسخ درست و واضحی وجود ندارد و احتیاج های بهداشتی منحصر به فرد، الگو های غذایی و ترکیب ژنتیکی هر فرد در مشکل ساز بودن یا نبودن تخم مرغ در آن فرد نقش دارد.

منبع: فرارو

به "موافقان و مخالفان تخم مرغ چه می گویند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موافقان و مخالفان تخم مرغ چه می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید