معروف ترین غذاهای ترکیه کدامند؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، ترکیه سرزمین خوراکی های خوشمزه است. احتمالا این واقعیت را از هر کسی که به این کشور سفر نموده است، بشنوید. به همین علت، شکم گردی از کارهایی است که باید در سفر به ترکیه در فهرست فعالیت هایتان قرار دهید. ما قرار است در این مقاله با شما از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

معروف ترین غذاهای ترکیه کدامند؟

آنچه در این مطلب می خوانید

  • انواع غذاهای ترکیه را بهتر بشناسید
    • غذای ترکیه ای پرده پیلاوی
    • کاگ کباب
    • دلمه برگ Yaprak dolma غذای ترکی
    • کیسیر
    • دونر کباب
    • لاهمجان
    • ایمام بیلدی
    • نخود پلو
    • بالیک ایاری
    • منمن
    • سوپ عدس
    • دوروم
    • دسر Ekmek kadayifi
    • راحت الحلقوم
    • کوفته اینه گول
    • غذای ترکی Mercimek kofte
    • دوندورما
    • غذای ترکیه ای Testi kebab
    • مانتی
    • شاک شوکا
    • باقلوا
    • غذای ترکیه ای چی کوفته
    • غذای ترکی گزلمه
    • نان سیمیت
    • اسکندر کباب
    • کوربا
    • بورک پنیری
    • پیده
  • سخن آخر

انواع غذاهای ترکیه را بهتر بشناسید

به قول یکی از بلاگرهای سفر، خدا انسان را آفرید، انسان ترکیه را آفرید و ترکیه غذاهایی را خلق کرد که پرخوری نمی تواند برای آن ها گناه باشد.

غذاهای ترکیه معمولا غنی و البته لذیذ هستند. همین مسئله موجب شده است تا در رستوران های دنیا، بسیاری از آن ها را ببینید. بیشتر افراد دونر، کوفته، دلمه و انواع کباب را به عنوان غذاهای ترکی می شناسند اما غذاهای ترکیه چیزی بیش از آن هاست و ما به شما اطمینان می دهیم که حداقل یکی دوتای آن ها را بسیار دوست خواهید داشت. (رزرو)

فهرست زیر بخشی از معروف ترین خوراکی های ترک هستند که معمولا توجه گردشگران را جلب می نمایند.

غذای ترکیه ای پرده پیلاوی

پرده پیلاوی یا پرده پلو، یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که مخصوصا برای ذائفه ما ایرانی های ته دیگ دوست، غذایی فراموش نشدنی خواهد بود.

در این غذا از گوشت چرخ نموده یا فیله مرغ به همراه زرشک، پیاز، انواع ادویه به همراه کره استفاده می شود. پس از مخلوط کردن مواد پخته شده در برنج، دور آن هم خمیری مخصوص پیچیده می شود و تا برشته شدن خمیر، پخت آن طول خواهد کشید.

درواقع پرده پیلاوی چیزی شبیه به ته چین خودمان است؛ با این تفاوت که ردور آن هم نوعی خمیر مخصوص کشیده می شود.

کاگ کباب

کاگ کباب یکی از غذاهای پرهوادار ترکیه است که نه تنها گردشگران، بلکه مردم بومی ترکیه هم عاشق آن هستند. این کباب درواقع نوعی کباب پر و پیمان است که گوشت آن از قبل با انواع ادویه جات و پیاز طعم دار می شود.

سپس مخلوط گوشت طعم دار شده به سیخ کشیده و حسابی روی آتش کباب می شود. معمولا کاگ کباب را با نان و سبزیجات سرو می نمایند.

دلمه برگ Yaprak dolma غذای ترکی

دلمه از جمله غذاهای ترکیه است که ما ایرانی ها هم حسابی آن را دوست داریم. دلمه برگ یا یاپراک دولما برای ما ایرانی ها چیز جدیدی نیست و همه ما حداقل یک بار آن را خورده ایم.

ترک ها هم مواد میانی دلمه برگ را مانند ما با موادی مانند گوشت، برنج و انواع ادویه جات و جعفری طبخ می نمایند و آن را میان برگ مو می پیچند. البته تفاوت آن ها با ما در انتهای پخت دلمه است. ترک ها دلمه را با سس گوجه فرنگی و آب لیمو به همراه روغن زیتون می پزند.

اگر به ترکیه سفر کردید، حتما دلمه برگ مو را تست و آن را با دلمه های خودمان مقایسه کنید.

کیسیر

اگر به طرز تهیه غذاهای ترکیه نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که بخش قابل توجهی از آن ها با بلغور گندم و جو درست می شوند. بلغور در سبک غذایی ترک ها و عرب ها جایگاه ویژه ای دارد و بخش اعظمی از آن ها از بلغور تهیه می شوند.

کیسیر یکی از این غذاها است که بلغور جزو مواد اولیه آن محسوب می شود. درواقع کیسیر نوعی سالاد گرم بلغور گندم است که طعم جالب آن حتما برای هواداران سالاد خوشایند خواهد بود. بلغور، پیاز و سیر، رب گوجه فرنگی و سس انار مهم ترین مواد اولیه آن هستند.

دونر کباب

اگر هوادار ساندویچ هستید، حتما عاشق انواع دونر خواهید شد. دونر درواقع ساندویچ کباب است. گوشت مرغ، بره یا گاوی که به آرامی پخته شده باشد، پایه اصلی ترکیبات این غذای لذیذ را تشکیل می دهد.

معمولا در ترکیب دونر کباب از مقداری سبزیجات، ادویه جات و ترشی به همراه ماست و سیر استفاده می شود. دونر کباب را در نان پیتا می پیچند و حرفه ای ترها آن را با هوموس و سایر دیپ های سنتی ترکیه سرو می نمایند. دونر کباب از سالم ترین فست فودها و غذاهای ترکیه است که حتما از خوردن آن لذت خواهید برد.

لاهمجان

لاهمجان یا لاه ماجون یکی دیگر از لذیذترین غذاهای ترکیه است که می توان آن را به پیتزای ترکی تشبیه کرد. مخلوطی از گوشت چرخ نموده و ادویه جات به اضافه سالاد و آب لیمو که روی نان سرو می شود، ترکیب اصلی لاهمجان را تشکیل داده است.

استفاده از ادویه های خوش طعم مدیترانه ای به اضافه نان، لاهمجان را به یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی ترکیه تبدیل نموده است که هر مسافری حتما یک بار آن را امتحان می نماید.

ایمام بیلدی

اگر طعم بادمجان را دوست دارید، ایمام بیلدی می تواند به یکی از غذاهای محبوب شما بدل شود. ایمام بیلدی درواقع همان بادمجان شکم پر به سبک ترکی ست و طبخ ساده در کنار نتیجه خوشمزه، آن را به یکی از غذاهای محبوب ترکیه تبدیل نموده است.

ترک ها برای طبخ ایمام بیلدی پیاز، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سیر و جعفری را به همراه ادویه جات مختلف به خوبی تفت می دهند و آن را در بادمجان می گذارند و درنهایت آن را سرخ می نمایند. نتیجه مجذوب کننده است؛ قول می دهیم!

برای مشاهده قیمت و خرید تور ترکیه از وبلاگ رشد آرمان کلیک کنید.

خرید تور ترکیه

نخود پلو

نخود پلو هم جزو آن دسته از غذاهای ترکیه است که هم میان گردشگران و هم میان اهالی این کشور، محبوبیت دارد. نخود پلو از ترکیب برنج به همراه مرغ ریش ریش شده یا گوشت چرخ نموده به اضافه نخود پخته تهیه می شود.

بالیک ایاری

اگر به شهرهای ساحلی ترکیه سفر می کنید، نباید امتحان کردن سبک خاص غذایی مردم این کشور در تهیه خوراک های دریایی را از دست بدهید. بالیک ایاری نوعی غذای خیابانی هم محسوب می شود که گردشگران علاقه زیادی به خوردن آن نشان می دهند.بالیک ایاری در واقع ساندویچ ماهی است و یکی از معروف ترین خوراکی های ترکیه است.

ترک ها برای تهیه این ساندویچ ماهی را سرخ یا گریل می نمایند و در نان می پیچند.

منمن

منمن که کمتر در منوی رستوران ها دیده می شود، نوعی صبحانه سریع از تخم مرغ های همزده پخته شده در سبزیجات است.

معمولا در منمن از ترکیب پیاز، فلفل، پاپریکا و پونه کوهی استفاده می شود. این غذا مشابه شاکشوکا است؛ با این تفاوت که در منمن تخم مرغ کاملا همزده می شود.

این غذا به همراه نان تازه و زیتون می تواند یک صبحانه مقوی و لذیذ باشد.

سوپ عدس

مرجمیک جورپاسی یا سوپ عدس، از دیگر غذاهای ترکیه است که خوردن آن در فصل های سرد حسابی می چسبد. ترک ها در تهیه این سوپ از دال عدس، سیب زمینی، هویج و پیاز استفاده می نمایند.

یاد عدسی افتادید؟ درست حدس زدید. این سوپ تقریبا مشابه همان عدسی خودمان است، با این تفاوت که با عدس قرمز تهیه و در انتهای کار هم با یاری گوشتکوب برقی، کاملا میکس می شود تا بافتی یک دست پیدا کند.

دوروم

دوروم یا دورمه نوعی ساندویچ است که هواداران زیادی میان گردشگران دارد. اصولا غذاهای خیابانی ترکیه بسیار لذیذ و محبوب هستند و تست کردن هر کدام از آن ها می تواند تجربه ای جالب برای هواداران مزه گردی باشد.

در تهیه دوروم از گوشت قرمز یا گوشت مرغ به همراه پیاز، سیر و انواع ادویه جات استفاده می شود. درواقع مایه میانی دوروم، مشابه دونر کباب است که با نان پیتا به همراه گوجه، آبلیمو، خیارشور و کاهو پیچیده شده است. هواداران ساندویچ نباید تست این غذای لذیذ را از دست بدهند.

دسر Ekmek kadayifi

مورد بعدی در این فهرست، به جای آنکه نوعی از غداهای ترکیه باشد، دسر است. احتمالا با کادایف، یکی از معروف ترین دسرهای ترکیه آشنا هستید. اگر باقلوا و خانواده آن را دوست داشته باشید، دسر ایاری کادایف را هم دوست خواهید داشت.

این دسر شیرین و خوش طعم، ترکیبی از رشته کادایف، کرم و شربت است. می توانید ایاری کادایف را با بستنی سرو کنید و از طعم شیرین آن لذت ببرید.

راحت الحلقوم

بسیاری از دسرهای ترکیه ای برای ما ایرانی ها آشنا هستند و در مهمانی های ما هم سرو می شوند. راحت الحلقوم یا لوکوم که در ایران به باسلوق معروف است، از دسرهایی ست که گردشگران عاشق آن می شوند.

راحت الحلقوم در ترکیه با مغزهای مختلف سرو می شود و معمولا طعم پسته، هل و گلاب آن هواداران بیشتری دارد.

کوفته اینه گول

نمی شود از غذاهای ترکیه حرف زد و نامی از انواع کوفته نیاورد. کوفته اینه گول یکی دیگر از غذاهای ترکیه ای است که با همان ترکیب گوشت چرخ نموده گاو و گوسفند و پیاز ساخته می شود، اما مانند کوفته معروف در ترکیب آن از ادویه های زیاد و سایر مواد دیگر استفاده نشده است.

کوفته اینه گول بیشتر شبیه کباب تابه ای ماست که البته در تهیه آن از مقداری جوش شیرین هم استفاده می شود.

غذای ترکی Mercimek kofte

باز هم فهرست غذاهای ترکیه و باز هم کوفته! مرجمک کوفته که به کوفته دال عدس هم معروف است، یکی دیگر از غذاهای اصیل ترکیه است. همانطور که از نام آن پیداست، دال عدس و بلغور از مواد اصلی این غذا هستند. این کوفته هم به علت استفاده از مواد اولیه گیاهی، مورد توجه گیاهخواران قرار گرفته است و هم می توان آن را به صورت غذای اصلی و هم پیش غذا مصرف کرد.

دوندورما

میان انواع غذاهای ترکیه و کباب، حرف زدن از بستنی کمی عجیب است! ما که گفتیم نباید تنوع غذایی این کشور را دست کم بگیرید. ترکیه برای هواداران هر مزه و طعم، چیزی برای عرضه کردن دارد و به همین علت است که می گوییم ترکیه بهشت مزه گردی محسوب می شود.

دوندورما نوعی بستنی سنتی مخصوص ترکیه است که آن را با شیر بز، خامه، ثعلب و کندر تهیه می نمایند. اگر به ترکیه سفر کردید، حتما آن را امتحان و با بستنی سنتی خودمان مقایسه کنید.

غذای ترکیه ای Testi kebab

ما به کسانی که دوست دارند غذاهای خاص و رستوران های خاص را امتحان نمایند، تستی کباب را پیشنهاد می کنیم.

تستی کباب، غذایی است که در کوزه سرو می شود و روش سرو آن شبیه به دیزی سنگی خودمان است. البته می توان خود تستی کباب را هم نوعی دیزی دانست، اما بدون نخود و لوبیا و سیب زمینی.

ترک ها در تهیه این غذا از گوشت، پیاز، آب، ادویه کاری، سرکه، روغن و نمک استفاده می نمایند.

مانتی

مانتی به معنای کوفته گوشت گاو یا بره آب پز یا سرخ شده است که با ادویه های زیاد و مخصوص طبخ می شود. درواقع مانتی، نسخه ترکی شده راویولی ایتالیایی است که برای ذائقه بیشتر افراد خوشایند خواهد بود.

گوشت چرخ نموده مزه دار شده این غذا در صورت طبخ صحیح آنقدر ترد است که در دهان آب می شود و سس گوجه فرنگی با سیر آن هم طعم بسیار خوبی دارد. مانتی یکی از محبوب ترین غذاهای ترکیه است که در هر خانه بومیان این کشور پیدا طبخ می شود و خوب است که در سفرتان آن را حتما امتحان کنید.

می توانید این غذا را با ماست یا کره امتحان کنید.

شاک شوکا

با اغماض می توان شاک شوکا را یکی از غذاهای ترکیه دانست، در اصل اصالت این غذا به تونس برمی شود. شاک شوکا نوعی املت لذیذ است که با گوجه، سبزیجات و تخم مرغ تهیه می شود.

تخم مرغ روی سبزیجات تفت خورده شکسته می شود و پخت آن تا بستن کامل تخم مرغ ادامه خواهد یافت. می تونید شاک شوکا را در منوی صبحانه بسیاری از رستوران ها و کافه های ترکیه پیدا کنید.

باقلوا

باقلوا احتیاج به معرفی ندارد. این شیرینی لذیذ ترکیه قابلیت آن را دارد که دل هر هوادار شیرینی جات را ببرد. باقلوا در ترکیه جایگاهی ویژه دارد و در همه کافه ها و رستوران ها پیدا می شود.

ترک ها باقلوا را با چای و بستنی سرو می نمایند و این شیرینی خوش طعم یکی از محبوب ترین دسرهای ترکیه است. در سفر به ترکیه حتما باقلوا را امتحان کنید.

غذای ترکیه ای چی کوفته

انواع کوفته از معروف ترین غذاهای محلی ترکیه است. چی کوفته نسخه گیاهی کوفته های معروف ترکیه است که با ترکیب بلغور گندم، گوجه فرنگی، سیر، رب، روغن زیتون و انواع طعم دهنده ها درست می شود.

این غذا به خاطر خام بودن و البته گیاهی بودن، مورد توجه کسانی است که هوادار غذای سالم هستند. اگر گیاه خوار هستید، می توانید با خیال راحت از خوردن این غذا در رستوران های ترکیه لذت ببرید.

غذای ترکی گزلمه

گزلمه ساختاری شبیه سمبوسه دارد و در ترکیه بسیار محبوب است. البته باید بگوییم که برخلاف سمبوسه که مثلثی شکل پیچیده می شود، گزلمه شکلی نیم دایره دارد.

درواقع گزلمه نوعی نان است که با مواد میانی خاصی پر می شود. ترک ها برای مواد میانی این غذای خوش طعم از بادمجان، سیب زمینی، سوسیس، پنیر، اسفناج و… استفاده می نمایند.

نان سیمیت

شاید بتوان نان سیمیت را معروف ترین نان ترکیه دانست. سیمیت نوعی نان نرم و خوش طعم است که در دسته نان های حجیم قرار می گیرد. شکل و بافت متفاوت این نان آن را به محبوبیت رسانده است و می توانید به سادگی آن را در همه جای ترکیه پیدا کنید.

اسکندر کباب

به نظر بسیاری از گردشگران، اسکندر کباب از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است. انصافا هم نمی توان از طعم دلپذیر این خوراک محبوب ترکی گذشت. اسکندر کباب نواری بلند از گوشت بره است که در سس گوجه فرنگی پخته می شود و آن را همراه با نان یا برنج و ماست سرو می نمایند.

تفاوت اصلی اسکندر کباب با دونر کباب در گوجه فرنگی تند و طعم دار شده آن است.

کوربا

کوربا یکی از غذاهای ترکیه است که توصیه می کنیم به عنوان پیش غذا امتحان کنید. کوربا درواقع سوپی است که با گوشت و سبزیجات پخته می شود و به خاطر ترکیبات آن، غذایی فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیش گیری از سرماخوردگی است. اگر در زمستان به ترکیه سفر کردید، حتما کوربا را امتحان کنید تا از آرامش و گرمای فوق العاده ای که به شما تزریق می نماید لذت ببرید.

بورک پنیری

بورک ها از دیگر غذاهای ترکیه هستند که هم هوادار دارند و هم به وفور در خیابان ها، کافه ها و رستوران های ترکیه پیدا می شوند. بورک درواقع نوعی ساندویچ با خمیر بسیار نازک و ترد است و مواد میانی آن می تواند ترکیبات مختلفی داشته باشد.

ترک ها برای تهیه بورک پنیری از ترکیب جعفری یا گشنیز به همراه نوعی پنیر سنتی بهره می گیرند و بعد از ترکیب این دو ماده، آن را در خمیر یوفکا می پیچند و سرخ می نمایند.

اگر به خوراکی های ترد و کرانچی مانند ته دیگ نان علاقه دارید، عاشق بورک پنیری خواهید شد.

پیده

پیده مانند لاهمجان نوعی پیتزای سنتی ترکیه است که از جمله فست فودهای خوشمزه و پرهوادار این کشور محسوب می شود.

ترک ها برای تهیه این غذا مواد گوشتی و پنیری را وسط خمیر باز شده می ریزند و آن را در فر می گذارند تا نان پیده بپزد و پنیر هم آب شود. نتیجه کار عالی است!

سخن آخر

در این نوشته کوشش کردیم تا شما را با محبوب ترین و لذیذترین غذاهای ترکیه آشنا کنیم. شما چند مورد از غذاهای این فهرست را تست نموده اید؟ خوش طعم ترین غذای ترکیه از نظر شما کدام است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای مشاهده قیمت و خرید تور ترکیه از وبلاگ رشد آرمان کلیک کنید.

خرید تور ترکیهمنبع: ستاره ونک

به "معروف ترین غذاهای ترکیه کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معروف ترین غذاهای ترکیه کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید