در سرمای زمستان چی بیشتر بخوریم؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، در فصول سرد، بدن بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار گرفته است. تابش نور خورشید کمتر است، بنابراین سیستم ایمنی بدن کاهش می یابد.

در سرمای زمستان چی بیشتر بخوریم؟

این روز ها روز های سرد هوا و ایام همراه با سوز و سرمای استخوان سوز هوا در اقصی نقاط کشور است؛ به طوری که اکنون همه منطقه ها کشور درگیر برودت و سردی هوای شدید هستند و مردم سعی دارند کمترین زمان ممکن را در بیرون از خانه سپری نمایند.

برودت هوا در بسیاری نقاط مردم را خانه نشین نموده و هر فردی سعی دارد به نوعی خود را گرم نموده و از گزند سرماخوردگی و سستی ناشی از هوای سرد در امان نگهدارد. یادتان باشد در زمستان بیشتر در معرض بیماری ها قرار دارید. حفظ سلامتی در 6 ماهه دوم سال اهمیت بسیاری دارد. با تغذیه مناسب می توانید از بروز چنین مسائلی پیشگیری کنید.

معمولا در فصل زمستان سطح انرژی و تمرکز افراد کاهش می یابد. تغییر خلق و خو، کاهش اشتها و بی خوابی با تغییر فصل شایع است. با آگاهی بیشتر درباره طبع و خواص غذا ها می توانید به بهبود این علائم یاری کنید. در این گزارش قصد داریم شما را با خوراکی های زمستان و خواص آن ها آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

غذا های مناسب زمستان در طب سنتی

آداب غذا خوردن هر منطقه به مرور زمان تبدیل به بخش بزرگی از فرهنگ آن می گردد. در گذشته، مردم آذوقه خود را متناسب با فصل سرد از مدت ها قبل آماده می کردند. طبخ غذا های زمستانی ساده و خوشمزه، بخش بزرگی از فرهنگ ماست و هنوز هم در سفره های ایرانی به چشم می خورد.

براساس طب سنتی، فصل زمستان طبع سرد و تری دارد. ایجاد تعادل در تغذیه و دوری از غذا های سرد، بدن شما را سالم و قوی نگه می دارد.

آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلم کار به همراه دارچین یا زیره، غذا هایی سالم برای زمستان هستند

تامین آب مورد احتیاج، مواد معدنی و ریز مغذی هایی، چون آهن، مس و روی در فصل سرد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن یاری می نماید.

فهرست غذا های گرم در زمستان

گوشت گوسفند و شتر طبع گرمی دارند و مناسب فصل زمستان هستند. در مقابل سعی کنید گوشت گوساله را کمتر مصرف کنید. آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلم کار به همراه دارچین یا زیره، غذا هایی سالم برای زمستان هستند.

دمنوش های زمستانی بخورید

دمنوش های زمستانی مثل دمنوش آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن یاری می نمایند.

با ادویه هایی مثل زیره، زردچوبه، زنجبیل و دارچین غذا های خود را خوش طعم کنید. زعفران برای فصول سرد خواص بسیاری دارد.

سبزیجاتی مثل هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کرفس مناسب فصل زمستان هستند. به طور مثال، هویج پلو یکی از غذا های سالم برای شام زمستان است که از دیرباز در سفره های ایرانی به چشم می خورد.

میوه هایی مثل موز، انبه و سیب در فصل زمستان توصیه می شوند. مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروس ها یاری می نمایند.

ماهی و تخم مرغ سرشار از امگا 3 و ویتامین دی هستند. از مصرف آن ها غافل نشوید.

غلات کامل مثل جو دو سر، نان سبوس دار و سویا به مسائل گوارشی و یبوست یاری می نمایند. خشکی پوست در زمستان بسیار شایع است که با مصرف این غلات به حفظ سلامت پوست نیز یاری می کنید.

دمنوش آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن یاری می نمایند.

آجیل و خشکبار در فصل زمستان باید مصرف شوند، زیرا سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم هستند.

گردو، خرما، بادام هندی، فندق، پسته، نخودچی، کشمش، برگه زردآلو و سایر میوه های خشک را جایگزین قند و شکلات کنید.

روغن های گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد و هسته انگور اشباع نشده اند و طبع گرمی دارند. برای سلامت قلب و عروق مفیدتر هستند و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهند.

غذا های نامناسب فصل زمستان

در کنار مصرف این خوراکی های گرم و مقوی، غذا های سرد را نیز می توانید مصرف کنید؛ اما دقت کنید در مصرف غذا های سرد، زیاده روی نکنید و با افزودن مصلحات، طبع آن ها را متعادل کنید.

لبنیات سرشار از کلسیم هستند و به سلامت استخوان ها یاری می نمایند. در کنار این غذا ها می توانید از مصلحاتی، چون زیره و نعنا بهره ببرید.

در روز های سرد سال سبزیجاتی، چون خیار و گوجه را تا می توانید مصرف نکنید؛ چراکه طبع سردی دارند، اما اگر تمایل به مصرف این مواد غذایی را دارید توجه داشته باشید در کنار گردو و زیره می توانند غذایی برای فصل پاییز و زمستان باشند.

سلامت سیستم ایمنی بدن در زمستان

علاوه بر رعایت نکات تغذیه، ضروری است در فصول سرد تحرک بیشتری داشته باشید. افراد به علت سرما در زمستان کمتر از خانه خارج می شوند و اضافه وزن پیدا می نمایند. سعی کنید پیاده روی یا یک فعالیت روزانه ساده را به برنامه خود اضافه کنید.

استرس و اضطراب را از خود دور کنید. سیستم ایمنی بدن با سطح استرس شما ارتباط مستقیمی دارد. کاهش ایمنی بدن، شما را در معرض ابتلا به ویروس های فصلی قرار می دهد.

چه غذا هایی مناسب فصل زمستان است؟

غذا هایی که طبع گرمی دارند؛ مثل گوشت گوسفند، تخم مرغ، هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار.

برای تقویت ایمنی بدن در زمستان چه کنیم؟

از مصرف زیاد غذا های سرد بپرهیزید. تحرک خود را افزایش دهید. به میزان کافی ویتامین و موادمغذی مصرف کنید.

دمنوش های مناسب فصل زمستان کدامند؟

دمنوش دارچین، بابونه، بهار نارنج، آویشن، زعفران و رازیانه.

در فصول سرد بهتر است از خوراکی هایی که طبع گرمی دارند بیشتر بهره ببرید. غذا های سرد نیز به میزان مناسب و به همراه مصلحات یا ادویه های گرم توصیه می گردد. در فصل سرد تحرک کافی داشته باشید تا سیستم ایمنی شما در برابر انواع میکروب ها و ویروس ها مقاوم باشد. با تغذیه صحیح و متناسب با هوای سرد می توانید سلامتی بیشتری در این روز ها احساس و تجربه کنید.

منبع: فرادید

به "در سرمای زمستان چی بیشتر بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در سرمای زمستان چی بیشتر بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید