چگونه برای آتش روشن کردن در طبیعت هیزم ها را بچینیم؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، آتش روشن کردن در طبیعت

مدت هاست که برای سفر به درون طبیعت برنامه ریخته اید، تمام وسایل مورد نیازتان را برداشته و حتی برای آتش روشن کردن در طبیعت سنگ چخماق و انواع آتش زنه هم خریده اید. فکر کنید که پس از رسیدن به کمپ اکنون زمان برپا کردن آتش شده است. آتش روشن کردن با سنگ چخماق را در مطلب 9 راه برای درست کردن آتش در طبیعت به شما آموزش دادیم. اما برای اینکه بتوانید در طبیعت بر روی آتش غذای خود را بپزید، یا آب به جوش آورید یا حتی مهم تر از همه برای مدت طولانی در شب گرم بمانید، روشن نگه داشتن آتش مسأله مهم تری خواهد بود. مجله خبرنگاران برای اینکه چوب ها و هیزم ها را طوری در کنار هم بگذارید که هم به خوبی بسوزد و هم مدت طولانی تری روشن بماند، این مطلب را برای شما آماده نموده است.

چگونه برای آتش روشن کردن در طبیعت هیزم ها را بچینیم؟

نحوه چیدن هیزم برای برپایی آتش

اگر می خواهید که مهارت خود را در طبیعت گردی بالا ببرید، باید اطلاعات و مهارت های بیشتری را یاد بگیرید. یکی از مهم ترین مهارت ها برای کسانی که به درون طبیعت پا می گذارند، کوله به دوش هستند یا حتی افرادی که به پیک نیک می فرایند، نحوه آتش روشن کردن در طبیعت و روشن نگه داشتن آن است. اگر چه هیچ قانون و دستوری برای ساخت آتش و چیدن هیزم ها وجود دارد اما گاهی برخی از روش ها بهتر عمل می نماید. به هرحال نوع چیدن هیزم ها در آتش روشن کردن در طبیعت به مقدار چوب ها و علت شما برای ساخت آتش بستگی دارد. این دو عامل معین نماینده شکل گذاشتن چوب ها و هیزم ها را معین می نماید. در اینجا به شما آتش روشن کردن در طبیعت را با چیدمان هیزم های مختلف آموزش می دهیم.

تنها بعد از برپایی آتش و انجام کار خود، در زمانی که به آتش احتیاجی ندارید، از خاموش شدن کامل آن اطمینان پیدا کنید و زباله هایی را که فراوری نموده اید، از محل برداشته و از طبیعت دور کنید.

مدل اول: مدل خیمه ای | Teepee

مدل خیمه ای را تقریباً همه افراد می شناسند. این شکل چیدمان هیزم بسیار کلاسیک بوده و شباهت به خیمه سرخپوستان دارد. به همین علت به آن مدل خیمه ای می گویند. از مزایای آتش روشن کردن در طبیعت به شکل خیمه ای، به خوبی جریان پیدا کردن و رسیدن اکسیژن به چوب هاست. بعلاوه چون قرارگیری چوب ها به حالت کمی ایستاده است، اضافه کردن چوب به آن راحت می باشد. مزیت این نوع چیدن چوب ها برای برپایی آتش در سریع روشن شدن و حرارت بالای آن است. اگر می خواهید که آتش شما در مدت بیشتری بسوزد اصلاً به سراغ این روش نروید چرا که در مدل خیمه ای چیدن هیزم ها، تمام چوب ها سریع و به یک میزان سوخته می شوند.

این نوع هیزم چیدن برای مواقعی مناسب است که قصد آشپزی در طبیعت مانند درست کردن آب جوش را دارید و می توانید به طور مداوم به اجاق هیزمی خود چوب اضافه کنید. برای آب جوش درست کردن صبر کنید تا چوب های خیمه کامل بسوزند و بریزند. سپس کتری آب را بر روی زغال ها بگذارید و کمی هم چوب در اطراف کتری قرار دهید تا آتش را همچنان روشن نگه دارند. به این شیوه می توانید یه اجاق هیزمی عالی در طبیعت داشته باشید.

مدل دوم: مدل کابینی | Log Cabin

اگر در پی آتشی هستید که برای مدت طولانی تری بسوزد و زحمت کمتری در اضافه کردن هیزم ها داشته باشد، مدل کابینی مدل بسیار خوبی است. در این شیوه، هیزم ها و کنده های درخت را بر روی هم به گونه ضربدری و لایه لایه می چینید. به طوری که بین کنده های درخت فضای خالی وجود داشته باشد و هوا در بین کنده ها بتواند حرکت کند. به این صورت کنده ها بسیار کندتر از روش خیمه ای می سوزند و پس از سوختن هر لایه چوب، لایه بالایی جای لایه قبلی را می گیرد. برای برپایی چنین اجاق هیزمی، پس از کندن یک گودال، دو تیکه کنده را به صورت موازی با هم بر روی زمین بگذارید. سپس بر روی آن ها دو تیکه کنده دیگر را به صورت موازی با هم اما عمود بر کنده های زیرش قرار دهید (کنده های موازی بالایی حدود 90 درجه چرخش دارند تا بتوانند بر روی کنده های زیرین قرار بگیرند).

این روش را ادامه دهید تا به ارتفاعی که مد نظرتان است برسید. سپس چوب های نازک و آتش را در مرکز این استوانه قرار دهید و منتظر سوختن کنده ها بمانید. در این روش آتش روشن کردن در طبیعت بهتر است که آتش خود را بیرون روشن نموده و سپس درون استوانه قرار دهید. مدل کابینی برای گرم نگه داشتن خودتان برای مدل طولانی بسیار مناسب است.

مدل سوم: مدل هرمی | Platform (Upside-Down Pyramid)

این نوع مدل در واقع همچون مدل کابینی است و به همان شیوه چیدن هیزم در آتش روشن کردن در طبیعت آغاز می گردد. با این تفاوت که برای آشپزی در طبیعت استفاده می گردد. در این شیوه، چوب ها و کنده ها نزدیک تر از مدل کابینی در کنار همدیگر قرار می گیرند و آتش بر بالای این کنده قرار می گیرند نه در درون آن. با سوختن کامل هیزم های خیمه ای که بالای این مدل چیده اید، هیزم های آن بر روی کنده ها می افتند و یک قسمت تخت برای آشپزی و قرار دادن ماهیتابه بر روی آن تشکیل می دهند که هنوز روشن است و می سوزد.

برای ساخت مدل هرمی حدود 3 تا کنده را در نزدیکی یکدیگر بر روی زمین قرار دهید و سپس بر بالای آن ها همچون مدل کابینی نیز 3 تا کنده دیگر اضافه کنید. این کار را تا حداقل 3 ردیف ادامه دهید تا به ارتفاع مورد نظر برسید، بعد بر روی آن آتش خیمه ای خود را بر پا کنید.

مدل چهارم: مدل ستاره ای | Star

این روش در قدیم به وسیله قبایل بومی غرب آمریکا و آن هم زمانی که هیزم و چوب کمی برای برپایی آتش وجود داشت استفاده می شد. بر خلاف روش های دیگر که همه کنده ها یک جا سوزانده می شدند، در مدل ستاره ای تنها انتهای چوب ها با هم هم تراز می شوند و در نتیجه کنده ها و چوب ها از یک طرف آغاز به سوختن می نمایند. نتیجه این شیوه داشتن آتشی است که به کندی و یواش می سوزد و طول کنده ها و چوب ها هم چندان مهم نیست. می توانید چوب هایی با طول های مختلف را با این روش بهره ببرید و بعلاوه یک آتش کامل و گرم داشته باشید.

برای آتش روشن کردن در طبیعت به این شیوه، ابتدا در وسط مکانی که می خواهید آتش را قرار دهید، با چوب های نازک و خرده چوب ها اتشی مدل خیمه ای کوچک برپا کنید. سپس یک کنده را درون آن قرار دهید و باقی کنده ها را به گونه ای در کنار کنده اصلی قرار دهید که از یک سمت به کنده اصلی اتصال داشته باشند و شکلی ستاره مانند تشکیل دهند. همچنان که کنده ها می سوزند آن ها را به سمت مرکز حرکت دهید. خوبی و مزیت این روش این است که به سرعت خاموش می گردد و تنها کافیست که کنده ها را از مرکز آتش دور کنید.

مدل پنجم: مدل تکیه دادن | Lean-To

در زمان هایی که باد می اید ، از اینکه مدل تیکه دادن کنده ها را می دانید، قطعاً خرسند خواهید شد. در این روش خود چوب ها مانعی را در برابر باد ایجاد می نمایند و از خاموش شدن آتش یا از انتشار شعله های آن به قسمت های دیگر طبیعت جلوگیری می نمایند. برای آتش درست کردن در طبیعت به این شیوه، یک کنده بزرگ را بر روی زمین قرار دهید. بعد خرده چوب ها و مواد آتش زنه خود را در وسط و در کنار کنده در قسمت برعکس جهت وزش باد قرار دهید. چوب ها و دیگر کنده ها را بر روی مواد آتش زنه طوری قرار دهید که یک سمت آن ها بر روی کنده بزرگ تکیه بدهند. سپس با روشن کردن آتش زنه ها، چوب های نازک رویی آغاز به سوختن می نمایند. کم کم به این آتش چوب های بیشتری اضافه کنید تا کنده بزرگ نیز آغاز به سوختن کند. در نهایت برای برپایی و روشن نگه داشتن آتش به آن کنده های بزرگتری اضافه کنید و با مدل های قبلی چیدن هیزم ها آن را تکمیل کنید.

مدل ششم: مدل سوئدی | Swedish Log

این روش در واقع احتیاج به داشتن کمی وسایل و ابزار دارد. به این شیوه که یک کنده را با تبر به چند قسمت از بالا تقسیم می نمایند. پس از روشن نموده آتش، کنده ها را به صورت ایستاده و عمودی طوری در کنار هم قرار می دهند که آتش دقیقا در میان کنده ها قرار بگیرد. سپس با یک سری فلزی که در بالای کنده ها قرار داده می گردد از افتادن هیزم ها جلوگیری می نمایند. در نهایت با این شیوه می توانید بر بالای این اجاق هیزمی قابلمه غذای خود را قرار دهید. در این روش هر چه ارتفاع کنده هیزم بیشتر و آتش پر زورتر باشد، آتش گرم تر و اجاق طولانی تری دارید.

منبع: backpacker.com

منبع: الی گشت

به "چگونه برای آتش روشن کردن در طبیعت هیزم ها را بچینیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه برای آتش روشن کردن در طبیعت هیزم ها را بچینیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید