چگونه از سردردهای میگرنی خلاص شویم؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، میگرن، یک سردرد معمولی نیست. این سردرد مستقیماً بر مغز تأثیر می گذارد و به همین علت بسیار شدید و آزاردهنده است. علائم سردردهای میگرنی معمولاً آن قدر شدید است که گاهی کار کردن، رانندگی و حتی صحبت کردن ر ا مختل و غیرقابل تحمل می نماید اما تحقیقات نشان داده که علاوه بر دارودرمانی، راه های مؤثر دیگری برای کاهش دردهای میگرنی وجود دارد.

چگونه از سردردهای میگرنی خلاص شویم؟

تخمین زده می گردد که میگرن بیش از 10 درصد از مردم را در سراسر دنیا تحت تأثیر قرار می دهد، اغلب در بین افراد 20 تا 50 ساله رخ می دهد و در زنان حدود 3 برابر بیشتر از مردان شایع است. بعضی افراد سردردهای میگرنی را اجتناب ناپذیر می دانند و اغلب برای درمان، متوسل به مصرف انواع قرص های مسکن می شوند اما تحقیقات نشان داده که علاوه بر دارو و سایر درمان های پزشکی، انواع درمان ها و عادات سبک زندگی وجود دارد که می توانید در خانه از آن ها برای کنترل علائم میگرن بهره ببرید:

ماساژ پوست سر

اعمال فشار بر عضلات می تواند به کاهش تنش و استرس که محرک های رایج میگرن هستند، یاری کند. ماساژ بعلاوه با بهبود گردش خون می تواند به تسکین درد یاری کند.

رعایت عادات خواب خوب- خواب زیاد یا کم می تواند باعث حملات میگرنی گردد. برای جلوگیری از حمله یا بدتر شدن علائم میگرن، رعایت عادات خواب خوب مهم است. این شامل رفتن به رختخواب و بیدار شدن در زمان معین هرروز و پرهیز از صفحه نمایش قبل از خواب است. دراز کشیدن و چرت زدن بعلاوه می تواند به کاهش درد میگرن یاری کند.

ورزش

در هنگام تجربه حمله میگرن یا در صورت احساس ناخوشی، ورزش کردن توصیه نمی گردد. بااین حال، ثابت شده است که ورزش در کاهش علائم و حملات میگرن مؤثر است. تمرینات سبک مانند پیاده روی و یوگا می توانند به کاهش حملات میگرن یاری نمایند.

کمپرس

ثابت شده است که کمپرس سرد به حملات میگرنی یاری می نماید. هنگام آغاز علائم میگرن یک کمپرس سرد یا یک کیسه یخ در دسترس داشته باشید تا روی شقیقه یا گردن خود فشار دهید. بعضی افراد کمپرس گرم را به سرد ترجیح می دهند. هنگام استفاده از کمپرس، آن ها را بیش از 15 دقیقه روی سر و گردن خود نگذارید و در همین حالت نخوابید - انجام این کار می تواند خطرناک باشد.

هیدراتاسیون

کم آبی یکی از علل شایع سردرد است و تصور می گردد که محرک حملات میگرنی باشد. همواره آب در دسترس داشته باشید و سعی کنید روزانه هشت لیوان توصیه شده را بنوشید.

کم نور نگه داشتن محیط- حساسیت به نور یکی از علائم رایج میگرن است که به آن فتوفوبیا می گویند. کم نور نگه داشتن محل زندگی یا محل کار می تواند به کاهش احتمال حمله میگرنی یاری کند. بعلاوه می توانید برای کاهش حملات میگرنی از عینک آفتابی در خارج از منزل، استفاده از لامپ های فلورسنت با طیف نور روز و افزودن صفحه نمایش ضد تابش به رایانه خود بهره ببرید.

سریع ترین راه برای کاهش علائم میگرن چیست؟

برنامه درمانی هر کس فرق دارد، اما اگر احساس می کنید که حمله میگرنی درراه است یا کنترل علائم سخت است، با راهکارهای زیر می توانید تا حد زیادی درد میگرنی را کاهش دهید:

به اتاق تاریک بروید

همان طور که قبلاً ذکر شد، نورهای روشن اغلب محرک حملات میگرنی هستند. اگر سردرد شما شدید شده است یا اگر احساس می کنید حمله ای درراه است، سعی کنید اتاق تاریکی پیدا کنید که بتوانید تا زمانی که علائم یا حمله متوقف گردد، استراحت کنید. مطالعات نشان داده اند که طیف خاصی از نور سبز می تواند حمله را کاهش دهد.

از محیط های پرسروصدا دور شوید

صداهای بلند می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن حملات میگرنی گردد. اگر سروصدا باعث حمله میگرنی یا بدتر شدن علائم شده است، سعی کنید به یک مکان آرام و بدون سروصدا بروید.

از بوهای شدید اجتناب کنید

اسموفوبیا، حساسیت به بوهای تند، یکی از علائم رایج میگرن است. بهتر است سعی کنید از عطرها، غذاهای تند، بنزین و بوهای شیمیایی پرهیز کنید، زیرا این عطرها می توانند باعث حمله میگرنی یا تشدید علائم شوند.

با مشورت پزشک، داروهای ضدالتهابی مصرف کنید

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی بدون نسخه (NSAIDs) می توانند به تسکین درد ناشی از علائم و حملات میگرن یاری نمایند. ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین مسکن های رایج برای میگرن هستند، اما مهم است که قبل از استفاده از این داروها با پزشک خود مشورت کنید.

دما را پایین بیاورید و بدنتان را خنک نگه دارید

گرمای بیش ازحد می تواند باعث میگرن گردد، بنابراین اگر درد میگرنی را تجربه می کنید یا احساس می کنید حمله ای درراه است، سعی کنید با یاری سیستم های تهویه و بعلاوه گرفتن دوش آب سرد دمای محیط و بدنتان را پایین نگه دارید.

با چه غذاها و نوشیدنی هایی اثرات میگرن را کاهش دهیم؟

درحالی که میگرن قابل درمان نیست اما غذاها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که اعتقاد بر این است که به کنترل علائم و کاهش اثرات میگرن یاری می نمایند:

زنجبیل

اگر با حملات میگرنی خود حالت تهوع را تجربه می کنید، زنجبیل ممکن است کمی تسکین دهد. می توانید زنجبیل تازه، چای زنجبیل، آب نبات زنجبیل یا کپسول زنجبیل مصرف کنید.

کافئین

بسیاری از افراد مبتلا به میگرن گزارش می دهند که مصرف اندازهی کافئین (قهوه، چای یا نوشابه) می تواند تسکین خفیفی را پس از وقوع حمله میگرنی ایجاد کند. سعی کنید همان اندازه کافئین را به طور مداوم مصرف کنید زیرا اگر ناگهان کمتر از آن بنوشید می تواند باعث سردردهای شدید گردد.

مکمل های ویتامین

کمبود ویتامین اغلب علت بعضی از مسائل سلامتی است - میگرن می تواند یکی از آن ها باشد. در زیر چند ویتامین آورده شده است که افراد مبتلا به میگرن می توانند به رژیم غذایی خود اضافه نمایند. بااین حال، مهم است که قبل از مصرف این مکمل های، با پزشک خود مشورت کنید:

منیزیم: سطوح پایین منیزیم با سردرد و حملات میگرنی مرتبط است. با پزشک خود در خصوص مصرف مکمل اکسید منیزیم برای یاری به پیشگیری از میگرن صحبت کنید. منیزیم را می توانید در غذاهایی مانند آجیل و سبزیجات پیدا کنید.

ویتامین B2 (ریبوفلاوین): نشان داده شده است که ریبوفلاوین تعداد حملات میگرنی را کاهش می دهد. بااین حال، هنوز علت آن معین نیست. شما می توانید ریبوفلاوین را به طور طبیعی در تخم مرغ و محصولات لبنی پیدا کنید.

ویتامین D: یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D روزهای بیشتری را با میگرن تجربه می نمایند. ویتامین D به طور طبیعی در لبنیات و تخم مرغ یافت می گردد. بعلاوه می توانید با گذراندن مدتی در زیر نور خورشید ویتامین D را جذب کنید.

آیا بوتاکس برای درمان سردرهای میگرنی مناسب است؟

چندین سال قبل، افراد مبتلا به سردردهای میگرنی بعد از انجام بوتاکس برای کاهش چین وچروک به پزشکان خود گزارش دادند که سردردشان بهبودیافته است؛ بنابراین پزشکان آغاز به مطالعه آن به عنوان درمان درد میگرن کردند.

در مطالعه ای دیگر، تقریباً نیمی از افرادی که دو نوبت بوتاکس انجام دادند، گزارش کردند که تعداد روزهایی که در هرماه سردرد داشتند به نصف کاهش یافت. پس از پنج دور درمان، این اندازه به حدود 70 درصد افزایش یافت. این درمان ها که به عنوان داروهای تعدیل نماینده عصبی شناخته می شوند، در سال 2010 به وسیله سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای درمان میگرن تائید شدند.

پزشکان معتقدند که بوتاکس برای سردرهای میگرنی مؤثر است زیرا روی پایه های عصبی تأثیر گذاشته و ماده شیمیایی که درد را منتقل می نماید را مسدود می نماید اما به خاطر داشته باشید که ممکن است چهار هفته یا بیشتر بعد از تزریق بوتاکس شاهد بهبودی در شرایط خود باشید و ممکن است 6 ماه کامل طول بکشد تا حداکثر اثر بوتاکس را احساس کنید.

منبع: گردشبان

به "چگونه از سردردهای میگرنی خلاص شویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه از سردردهای میگرنی خلاص شویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید