غذاهای منجمد می توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر..

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، منجمد کردن مواد غذایی مختلف بهترین راه برای نگهداری مواد فاسد شدنی یا محصولات فصلی است اما در این زمینه باورهای غلطی هم وجود دارد که همه غذاهای منجمد را ناسالم و بدون ارزش می داند و فناوری های بعضی شرکت های نوآور در زمینه انجماد، در حال تغییر این باور در مردم است. در این مطلب با بعضی از این حقایق علمی آشنا می شوید.

غذاهای منجمد می توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر..

از زمانی که استفاده از فریزر در منازل رواج یافت و مواد غذایی منجمد در بازار عرضه شد، مباحث زیادی پیرامون میزان ارزش غذایی مواد منجمد و کم و کیف سلامتی این مواد از سوی کارشناسان مطرح شده است. اما سوال این است که برای نگهداری مواد غذایی منجمد چه شرایط و ایده آل هایی باید مورد توجه قرار گیرند.

غذای منجمد شده در منزل و شرایط نگهداری و استفاده از آن

میزان کیفیت یک ماده غذایی منجمد شده به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال نوع ماده غذایی که منجمد می گردد بسیار مهم است؛ اگر خامه یا تخم مرغ منجمد گردد قطعا ارزش غذایی آن حفظ نشده و مصرفش برای بدن احتمالا فایده ای نخواهد داشت.

مهم ترین عامل در حفظ کیفیت و ارزش غذایی، روش و شیوه انجماد است. اگر یک میوه یا سبزی تازه در فریزر خانگی منجمد گردد پس از مدتی با افت کیفیت از نظر ظاهری و سلامت روبرو می گردد، هرچه مدت زمان نگهداری آن طولانی تر باشد این افت هم بیشتر می گردد؛ تا جایی که پس از مدتی فقط یک بسته بی ارزش در فریزر باقی خواهد ماند.

ارزش غذایی مواد منجمد شده تغییر می نماید؟

در فرآیند انجماد مواد غذایی در فریزر خانگی، کالری، مواد معدنی، چربی، کربوهیدرات و قند مواد غذایی تغییری نمی نماید؛ اما ویتامین های مختلف مثل فولات و C درخطر هستند. به دلیل پایین بودن سرعت انجماد در فریزرهای خانگی، مواد غذایی در طول مدت انجماد ویتامین های مختلف خود را از دست می دهند. همچنین آب این مواد از بافت سلولی خارج می گردد و به شکل بلورهای درشت یخ می بندد. همین امر نیز بر کاهش کیفیت و از دست دادن ویتامین ها تاثیرگذار است.

چطور از کیفیت ماده غذایی منجمد شده مطلع شویم؟

برای اطمینان از کیفیت مواد غذایی منجمد شده باید دو نکته مهم را آنالیز کرد:

● وزن ماده غذایی قبل و بعد از انجماد نباید تغییر کند.

● ماده غذایی پس از یخ زدایی نباید آب بیندازد

اگر ماده غذایی پس از انجماد سنگین تر گردد یا پس از یخ زدایی آب بیندازد نشانه خوبی نیست و این پیام را می رساند که این ماده ارزش کمی دارد و برای استفاده خیلی مناسب نیست

چطور مواد غذایی منجمد با کیفیت داشته باشیم؟

با توجه به توضیحاتی که درباره مواد غذایی منجمد شده در منزل بیان شد، مطمئن ترین روش برای نگهداری این نوع مواد، تهیه آن از کارخانجات فراوری کننده و برند های معتبر است؛ اما نباید این نکته را فراموش کرد که هر کارخانه ای نمی تواند ماده غذایی منجمد باکیفیت فراوری کند. بهترین روش برای انجماد مواد غذایی روش انجماد فوق سریع است. پس باید با کمی تحقیق به دنبال برند یا شرکتی باشیم که فراوریات خود را با این روش انجام می دهد.

یکی از شرکت هایی که در ایران به این روش دست یافته و فراوریات قابل قبولی با اتکا به این روش به بازار ارایه می نمایدکارخانجات پمینا است.

روش کار در این مجموعه به این شکل است که مواد غذایی تازه در تونل های هوای سرد با دمای منفی 40 درجه قرار می گیرند و در اثر جریان هوای سرد، به سرعت منجمد می شوند.

در این روش، سلول های مواد غذایی بدون از دست دادن آب یا تغییر شکل، منجمد می شوند. بلورهای ریز یخ که به وسیله منجمد شدن آب درون سلولی تشکیل شده است، از سلول ها محافظت می نماید و مانع از دست دادن ویتامین ها، رنگ و طعم شده، از تغییر شکل ظاهری نیز جلوگیری می نماید.

در این روش برای حفظ شکل و رنگ سبزیجات از سدیم استفاده نمی گردد و هیچ ماده نگهدارنده ای نیز مصرف نمی گردد. IQF روشی است که ماده غذایی را به تازگیِ زمان فراوری نگه می دارد و آن را با بالاترین کیفیت و ارزش غذایی به دست مصرف کننده می رساند. در این روش علاوه بر انجماد مواد غذایی مختلف، غذاهای نیمه آماده ای مثل پیتزا و کباب نیز منجمد می شوند و در زمان خرید به راحتی آماده مصرف هستند.

مفیدترین غذاهای نیمه آماده منجمد کدامند

پیتزا، رول سبزیجات و گوشت، ساندویچ ها و انواع مرغ سوخاری که به روش IQF منجمد شده اند، بهترین غذاهای نیمه آماده ای هستند که می توانید با خیالی آسوده تهیه و در فریزر منزل نگهداری کنید. این غذاها مواد ریزمغذی فراوانی دارند و میزان کمی چربی در آن ها به کار رفته است. همچنین مواد معدنی، پروتئین و ویتامین های فراوانی در این غذاها وجود دارند.

ماهی، میگو، گوشت و مرغی که به روش IQF منجمد شده است بدون مواد نگهدارنده تهیه شده و سالم ترین مواد پروتئینی موجود در بازار هستند و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.

بهترین روش استفاده از مواد غذایی منجمد

برای استفاده از مواد غذایی منجمد باید از روش یخ زدایی آن مطلع بود که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره می کنیم:

● سبزیجات احتیاجی به یخ زدایی ندارند و می توان آن ها را مستقیم از فریزر به قابلمه غذا منتقل کرد.

● میوه های منجمد احتیاج به چند دقیقه قرار دریافت در فضای اتاق دارند و سپس قابل استفاده هستند.

● گوشت، مرغ، ماهی و میگو باید قبل از پخته شدن به شکل کامل یخ زدایی گردد. برای این کار باید بسته حاوی ماده غذایی را در یخچال قرار داد تا به دور از باکتری های محیطی و در شرایطی مناسب، به آرامی از حالت منجمد خارج گردد.

غذای منجمد مفید است اگر...

اگر مواد غذایی مختلف به درستی انتخاب و به روش مناسب منجمد شوند از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و هیچ ضرری برای سلامتی ندارند. مناسب ترین روش انجماد، استفاده از روش IQF است که در تمام جهان فقط در کارخانجات قابل انجام است. در ایران پمینا یکی از کارخانه هایی ست که از تکنولوژی IQF درخطوط فراوری استفاده می نماید. مواد غذایی مختلف و غذاهای نیمه آماده فراوری شده توسط پمینا با روش IQF منجمد می شوند و به تازگیِ زمان فراوری به دست مصرف کننده می رسند.

از آن جایی که در زندگی مدرن امروز نگهداری مواد خوراکی فریز شده در فریزرهای خانگی به یکی از امور بدیهی تبدیل شده است، بهتر است نکاتی را که در این مطلب عنوان کردیم به یاد بیاورید و هوشمندانه انتخاب نموده و به صورت استاندارد مصرف کنید.

منبع: اقتصادنیوز

به "غذاهای منجمد می توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر.." امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای منجمد می توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر.."

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید