روش های مدیریت هزینه های زندگی

به گزارش وبلاگ رشد آرمان، مدیریت هزینه های زندگی یکی از راه های رسیدن به آزادی مالی و بهینه خرج کردن درآمد است. یکی از بهترین راه های شروع سرمایه گذاری مدیریت خرج ها و هزینه ها و پس انداز کردن است.

روش های مدیریت هزینه های زندگی

مدیریت هزینه های زندگی چه کمکی به ما میکند؟

به گزارش وبلاگ رشد آرمان به نقل از بامبو ،حتما شما هم تا بحال متوجه شده اید که خیلی از اوقات دخل و خرج مان با هم جور در نمی آید و همیشه به آخر ماه نرسیده پول مان ته می کشد و حساب بانکی مان خالی می شود. تنها راه پیشگیری و این که بتوانیم خرج ها را کنترل کنیم و هیچ گاه با بی پولی روبرو نشویم این است که مدیریت هزینه داشته باشیم. در این مطلب من قصد دارم کمی از این هم بیشتر پیش بروم؛ تمام نشدن پول تا انتهای ماه دستاورد چندانی نیست. هدف من آموزش مدیریت هزینه ها و جمع کردن سرمایه برای شروع سرمایه گذرای است.

برای مدیریت هزینه ها باید چکار کرد؟

من قصد دارم روش مدیریت هزینه ای را برای شما مثال بزنم که با اجرای آن نه تنها میتوانید مدیریت هزینه کنید بلکه می توانید برای سرمایه گذاری نیز سرمایه ای فراهم کنید.

در ادامه مطلب بهترین راه برای مدیریت هزینه های زندگی را به شما آموزش خواهم داد.

چگونه هزینه های مالی زندگی خود را مدیریت کنیم؟

مدیریت هزینه های زندگی با بودجه بندی

مخارج خود را زیر ذره بین بگذارید

مجبور نیستید خود را محدود کنید. فقط کافی است بدانید که طی یک ماه پول هایتان را چگونه خرج می کنید. رسید و قبض تمامی خریدهایتان را نگه دارید، حتی اگر رسیدی هم به شما داده نمی شود، تمام خریدهایتان را یادداشت کنید و ببینید آخر ماه، چه مقدار پول برای تان باقی مانده است.

مثال ساده ای برای شما می زنم. درآمد ماهانه خود را معین و در ادامه، مخارج ریز و درشت آن را نیز معلوم کنید.

اگر درآمد ماهانه شما 2/5 میلیون تومان باشد و مخارج شما به شکل زیر باشد:

اجاره خانه: 1 میلیون تومان

قبض آب، برق، تلفن، گاز و اینترنت/ شارژ آپارتمان: 100 هزار تومان

خریدهای سوپرمارکت و میدان تره بار: 300 هزار تومان

شام یا کافه در طول ماه: 100 هزار تومان

هزینه های درمانی: 100 هزار تومان

سایر هزینه ها: 200 هزار تومان

پس انداز: 700 هزار تومان

همانطور که در مثال بالا ملاحظه می کنید با درآمد 2/5 میلیون تومانی می توان 700 هزار تومان پس انداز کرد. این میزان پول می تواند مبلغ مناسبی برای شروع سرمایه گذاری شما باشد.

بسکمک از افراد در بودجه خود بخش بزرگی را به پس انداز اختصاص می دهند. شما لازم نیست در بودجه خود پس اندازها را هم لحاظ کنید، اما اگر این کار را بکنید، فکر خوبی است و ضرری ندارد. من به عنوان مربی مالی به شما توصیه می کنم حداقل بین 10 تا 15 درصد از مجموع درآمدهایتان را به سرمایه گذاری اختصاص دهید.

مدیریت هزینه های زندگی با واقع بینی و صداقت

پولی که در مورد آن صحبت می کنیم پول شماست و شما برای آن زحمت کشیده اید. با خود صادق باشید. در هدف گذاری و برنامه ریزی واقع بین و صادق باشید. اگر اینکار را به درستی انجام ندهید تنها کسی که ضرر خواهد کرد خود شما هستید.

اگر هدف گذاری کرده اید و معین کرده اید که در هر ماه 500 هزار تومان سرمایه گذاری کنید و می دانید که برای تان سخت است، آن را در بودجه ننویسید؛ رقمی را بنویسید که واقعا می توانید هر ماه از عهده سرمایه گذاری آن بربیایید. سپس در طی ماه به بودجه خود نگاه کنید و ببینید آیا می توانید کمی آن را منطعف تر کنید یا امکان اینکار وجود ندارد.

مدام بودجه و هزینه های خود را زیر ذره بین قرار دهید. قسمت سخت بودجه این است که مخارج تان ماه به ماه تغییر می کند. بخش مهمی که در یک بودجه باید به آن توجه داشته باشید، همان تغییرات ماهانه است. بدین ترتیب تصور صحیحی از مخارج خود خواهید داشت.

معین بودجه به شما کمک می کند درک بهتری از مدیریت پول و خرج و مخارج تان داشته باشید. بسکمک از افراد پس از معین بودجه تازه می فهمند که برای خیلی چیزهای پیش پا افتاده و غیرضروری پول خرج می کنند. و وقتی این نکته را فهمیدند عادات خرج کردن خود را به سمت کالاها و خدمات ضروری سوق می دهند.

برای اتفاقات و مخارج غیرمترقبه برنامه ریزی کنید. معین بودجه به شما می آموزد که همیشه مخارج غیرمترقبه ای در زندگی هستند که باید آنها را درنظر داشته باشید.

مدیریت هزینه های زندگی با واقع بینی و صداقت

برای مدیریت هزینه های زندگی پول هایتان را به درستی خرج کنید

وقتی می شود چیزی را قرض یا اجاره کرد، آن را نخرید. حتما برای شما پیش آمده که فیلمی را خریده اید، آن را یک بار تماشا کرده اید و حالا چند سال است که در کمدتان دارد خاک می خورد؟ کتاب، مجله، ابزارآلات و لوازم ورزشی هم به همین ترتیب. می توان آنها را با هزینه کمتری قرض گرفت، استفاده کرد و سپس پس داد. بدین تریب، هم فضای خانه تان بی فایده اشغال نمی شود و هم در پول صرفه جویی کرده اید.

اگر مطمئن هستید که چیزی را واقعا نیاز دارید حتما آن را بخرید. یا یک حساب سرانگشتی می توانید متوجه شوید که خرید وسایل مورد نیازتان منفعت بیشتری دارد یا قرض کردن آن ها.

خود را بدهکار نکنید. برای خریدهای بزرگی مثل خرید خودرو و یا خرید مسکن، سرمایه گذاری گزینه بهتری است. بجای دریافت وام بانکی و انتخاب های محدود برای بازپرداخت وام، سرمایه گذاری کنید و بسته به توان مالی خود پرداخت های ماهیانه را معین کنید.

طبق آنچه که دارید و مطابق با درآمد واقعی تان خرج کنید، نه مطابق با درآمد خیالی تان. شاید فکر کنید درآمد بالایی دارید، اما واقعا مقدار پولی که سر ماه به حساب تان واریز می شود این تصور را تأیید نکند.

برای مدیریت هزینه های زندگی، هوشمندانه سرمایه گذاری کنید

وقتی کودکی و نوجوانی را به پایان می رسانید و وارد دنیای بزرگسالان می شوید، تمام تصوراتی که نسبت به پول داشته اید رنگ می بازد و با دنیای جدیدی روبرو می شوید. در کودکی و نوجوانی تصورتان از درآمد فقط حقوق و دستمزد بود. حالا می بینید که درآمد خانوار، از راه های متنوعی تأمین می شود، که فقط یکی از آنها حقوق و دستمزدی است که سر ماه به حساب تان واریز می شود.

در این زمان است که می بینیم دنیای امور مالی و پول پیچیده تر از آن است که خیال می کردید. با دنیای سهام ها و بازار بورس بیشتر آشنا می شوید. هرقدر که بیشتر با اسناد مالی و قابلیت های آن آشنا شوید، بهتر می توانید پول تان را مدیریت کنید. تنوع روش های سرمایه گذاری آنقدر زیاد است که نمی توان با جزئیات همه آن ها آشنا شد. بهترین راهکار سپردن کار به یک مربی مالی است.

برای بازنشستگی خود سرمایه گذاری کنید

یکی از حساس ترین مقاطع زندگی دوران بازنشستگی است. سنی که در آن دیگر توان کار کردن وجود ندارد و باید از ثمره تلاش دوران جوانی استفاده کرد. اگر در جوانی به فکر بازنشستگی خود نباشید قطعا با چالش های فراوانی روبه رو خواهید شد. پیشنهاد من این است که حتما بخشی از پس انداز ماهیانه خود را برای بازنشستگی تان سرمایه گذاری کنید.

برای بازنشستگی خود سرمایه گذاری کنید

بورس و صندوق های سرمایه گذاری

بورس بازار بسیار جذابی است. اما باید این حقیقت را باور کنید که افراد کمی هستند که می توانند سود زیادی از بورس کسب کنند. ریسک بالا، زمان بر بودن و نیاز به داشتن تجربه و دانش بالا مواردی هستند که برای کسب سود از بازار بورس به آن ها نیاز خواهید داشت.

صندوق های سرمایه گذاری برای خرید سهام گزینه خوبی هستند و ریسک کمتری دارند. در این صندوق ها چندین سهام باهم جمع شده اند تا ریسک شما را به حداقل برسد.

پیشنهاد من به شما این است که وقت و انرژی خود را روی نحوه سرمایه گذاری نگذارید. شما روی اهداف . الویت های مالی خود تمرکز کنید و انتخاب روش سرمایه گذاری را به مربی مالی خود بسپارید.

مدیریت هزینه های زندگی با پس انداز

به نظر من اگر پول خود را سرمایه گذاری نکنید پس انداز ارزشی نخواهد داشت. واژه سرمایه گذاری را جایگزین پس انداز کنید. اگر مخارج خود را کاهش می دهید یا پول اضافه ای به دست شما می رسد حتما آن را سرمایه گذاری کنید. بگذارید پس انداز شما رشد کند نه اینکه برای ماه ها و هفته ها ثابت بماند و ارزش خود را از دست بدهد.

سرمایه گذاری را به اولویت زندگی خود تبدیل کنید. حتی اگر بودجه محدودی دارید، سعی کنید 10 درصد از مجموع درآمدهای خود را سرمایه گذاری کنید. تا جایی که می توانید پس انداز کنید و پس انداز خود را سرمایه گذاری کنید تا خود و خانواده تان آتیه درخشانی به لحاظ مالی داشته باشید.

مدیریت هزینه های زیندگی با پس انداز

جوانی بهترین سن برای سرمایه گذاری

حتی اگر دانشجو هستید هم باید به فکر پس انداز و سرمایه گذاری باشید. اگر پس انداز خود را سرمایه گذاری کنید، خواهید دید که مبلغی که ابتدا مثل یک گلوله برفی بود، حالا به یک بهمن تبدیل شده است. آینده نگری همیشه به نفع شما خواهد بود.

برای روز مبادا سرمایه گذاری کنید

پس انداز یعنی درآمدی را که می توانید آن را خرج موارد بی فایده و غیرضروری کنید، کنار بگذارید. پیشنهاد من این است که برای روز مبادا و اتفاقات پیش بینی نشده هم سرمایه گذاری کنید. قطعا برای روز مبادا پول بیشتر کار شما را بیشتر راه خواهد انداخت. پس در سرمایه گذاری شک نکنید.

مدیریت هزینه های زندگی با پرداخت بدهی ها

مهم نیست چه بدهی دارید و این بدهی به چه علتی به وجود آمده است. به محض اینکه پول دست تان آمد آنها را پرداخت کنید. توصیه من این است که خود را بدهکار وام های بانکی نکنید. اگر در گذشته وامی گرفته اید اقساط آن را پرداخت کنی تا بدیهی تان صاف شود.

مدیریت هزینه های زندگی با پرداخت بدهی ها

آخرین صحبت درباره مدیریت هزینه های زندگی

در این مطلب سعی کردم بهترین روش های مدیریت هزینه های زندگی را به شما آموزش بدهم.

مدیریت هزینه ها، کاهش هزینه ها و مخارج، برنامه ریزی و تمام تلاش های شما وقتی ارزش دارد که ارزش و سودی در آینده به شما برسد. برای داشتن آینده ای بهتر باید از هر فرصتی برای سرمایه گذاری استفاده کنید. مهم نیست که سرمایه اولیه شما چقدر است و ماهانه چه میزان می توانید سرمایه گذاری کنید، مهم این است که از کوچک ترین قدم ها برای سرمایه گذاری شروع کنید. ساختن آینده بهتر با همین گام های کوچک امکان پذیر است.

منبع: جام جم آنلاین

به "روش های مدیریت هزینه های زندگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های مدیریت هزینه های زندگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید